Lakrits och Vin i Kombination

Svenskarna älskar sitt lakrits-godis, men det finns så mycket mer att upptäcka. Visste du tex att det finns en lakritsmarmelad som passar utmärkt till blåmögelost? Följ med på en njutningsfylld kväll med den finaste lakrits och gott vin därtill. En underbar kombination och fantastisk smakupplevelse.

Lakritsroten har sedan urminnes tider varit känd som en helande växt. Den användes redan av de gamla egyptierna och kom till Europa under medeltiden. Lakritsroten växer vilt i medehalhavsområdet, Kina, Iran och Ryssland.
Men den finaste lakritsen kommer från Kalabrien i Italien.

Det här är en kväll med dubbel njutning, för vem tackar nej till möjligheten att få prova den finaste kvalitetslakritsen med noga utvalda viner till?
Er sommelier för kvällen kommer lära er mer om lakritsen och dess historia, tillverkning av lakrits och om vilka viner som passar att dricka till. Ni får självklart provsmaka ett flertal sorter där vi även blandar in lakritssmaksatt choklad och lakritsmarmelad med ost.

Du kommer få uppleva lakrits som du aldrig gjort innan!
En garanterat upplevelserik och intressant provning.