En middag utomhus över öppen eld tillsammans med erfarna kursledare.
Varför smakar den grillade korven godare utomhus? Vad är det som gör att det är så speciellt att laga mat över öppen eld? Vi gör upp eld och ingen mindre än Michel Stetsko guidar er genom kursen. Michel som tävlar aktivt inom grenen utomhusmatlagning.
- Laga en middag med 3-4 rätter
- Lär dig olika matlagningstekniker och arbeta med elden som element
- Spännande råvarukorg där vi tillsammans bestämmer rätterna
- Upplev en naturnära och avkopplande miljö
Utomhusmatlagning
Naturen bjuder på många unika stunder – och detta är en av dem. I en behaglig miljö, omgiven av skog och frisk luft, får du inte bara ta del av utomhusmatlagning, utan även njuta av den fridfulla stämningen som skogen erbjuder, samtidigt som du får lära dig att laga en middag, över en öppen eld.
Kursen börjar med en genomgång av tekniker och råvarukorg, Tillsammans sätter vi middagen som skall lagas utifrån de råvaror vi har. Här får lära dig hur du bäst hanterar elden för att skapa en perfekt balans mellan smakerna. Kursledaren, som är en erfaren matlagare och friluftexpert, guidar dig genom varje steg.
Matlagning utomhus bjuder på en rolig och rogivande stund, som avslutas med en fantastisk måltid. Alla råvaror anpassas efter säsong och håller alltid en hög standard för att du ska få uppleva en utomhusmiddag i toppklass.
Praktiska detaljer
- Kläder efter väder, det finns inget dåligt väder…. Eller hur
- Tidsåtgång ca 4 timmar
- I upplevelsen ingår inga alkoholhaltiga drycker
- Upplevelsen äger rum ofta ute i skogen dit du måste ta dig utifrån de koordinater vi ger
- Längd1 - 2 timmar
- Start-
- PlatsVästerås
- VinerFem viner med olika druvsorter och stilar
- Viktig infoUndvik starka parfymer på provningen. Minimiålder 18 år. Ingen förkunskap krävs.